Sirov praziluk odličan je izvor mangana, a dobar izvor gvožđa, folne kiseline, vitamina C i B6. S obzirom na to da se kuvanjem smanjuje količina vitamina i minerala, kuvani praziluk postaje dobar izvor mangana i osrednji izvor gvožđa, folne kiseline i vitamina B6.
Ukoliko ste na pijaci nabavili sveže plodove pripremite pohovani praziluk.
Sastojci:
- 12 strukova praziluka
- 4 jajeta
- ulje za prženje
- so
- brašno
- prezle
Priprema:
Praziluk očistite i isecite na malo duže štapiće. Stavite ih u šerpu sa vrelom slanom vodom pazeći da se ne raskuvaju. Nakon što su malo omekšali procedite ih i ostavite da se ohlade. Svako odvojeno parče praziluka pritisnite obrnutom kašikom, da se spljeska.
Nakon toga redom valjajte u brašno, umućena jaja, u prezle i ponovo u jaja i pržite u zagrejanom ulju na jakoj vatri. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatkastu boju. Stavljajte na ubrus da se upije višak masnoće.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus