Beli luk je u našem narodu poznat po svojim lekovitim svojstvima, i mnogi ga jedu u svežem obliku. Međutim, ukoliko vam ukus ili miris belog luka smetaju, on se lako može ukombinovati sa drugim sastojcima, koji će mu neutralisati ukus, a da pritom ne izgubi lekovita svojstva.
Ovako pripremljen sos najbolje ide uz meso i krompir iz rerne.
Sastojci:
- 5 kašika kiselog mleka
- 5 kašika majoneza
- 1 kašičica soka od limuna
- 2 čena belog luka
- so, origano, mirođija
Priprema:
Najpre pomešajte kiselo mleko i majonez. Dodajte kašičicu soka od limuna, izgnječene čenove belog luka, začine i promešajte dobro.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus