Savršeno kremast i lagan pirinač napravićete ako ga kuvate u paradajz sosu. Ovo jeftino jelo od kojeg može da se zasiti cela porodica pravi se za manje od pola sata. Možete ga obogatiti tako što ćete dodati malo sira ili nekog drugog sastojka koji se slaže, a možete samo da poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 380 g pirinča
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 200 ml paradajz soka
- 1 kašika koncentrat paradajza
- svež bosiljak
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite, a zatim sipajte so i paradajz sos i koncentrat paradajza. Preko narendajte beli luk. Nakon par minuta dodajte opran pirinač. Sipajte vodu i posolite, pa promešajte. Kad krene da ključa smanjite temepraturu i kuvajte poklopljeno još 17 minuta. Skoro sva tečnost treba da ispari, a zrna neka budu malo tvrđa jer će omekšati u sosu. Poslužite sa bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem