Savršeno kremast i lagan pirinač napravićete ako ga kuvate u paradajz sosu. Ovo jeftino jelo od kojeg može da se zasiti cela porodica pravi se za manje od pola sata. Možete ga obogatiti tako što ćete dodati malo sira ili nekog drugog sastojka koji se slaže, a možete samo da poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 380 g pirinča
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 200 ml paradajz soka
- 1 kašika koncentrat paradajza
- svež bosiljak
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite, a zatim sipajte so i paradajz sos i koncentrat paradajza. Preko narendajte beli luk. Nakon par minuta dodajte opran pirinač. Sipajte vodu i posolite, pa promešajte. Kad krene da ključa smanjite temepraturu i kuvajte poklopljeno još 17 minuta. Skoro sva tečnost treba da ispari, a zrna neka budu malo tvrđa jer će omekšati u sosu. Poslužite sa bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus