Ovaj recept je za sve prave ljubitelje sireva i paste. Testenina sa četiri vrste sira pravi je specijalitet, za koji vam nije potrebno previše vremena za pripremu, a uživaćete u svakom zalogaju. Najbolje bi bilo da koristite punomasne sireve koji se bolje tope.
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, verujemo da će vam se dopasti ovaj recept. Kao i svaka pasta, i ova se pravi jednostavno, za tili čas.
Sastojci:
- 400 g testenine
- 150 g kačkavalja
- 150 g krem sira
- 100 g mocarele
- 100 g parmezana
- 100 ml mleka
- 15 g putera
- so, biber
Priprema:
Testeninu stavite da se kuva kao i uobičajeno. Za to vreme u tiganju rastopite puter, pa dodajte naribani kačkavalj i isečenu mocarelu, nalijte mlekom, pa lagano sve mešajte da se sirevi istope, a vi dobijete ujednačenu smesu. Kada ste dobili kremasti sos, u smesu dodajte krem sir i naribani parmezan, pa sve lepo promešajte. Skuvanu testeninu ocedite, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuvala. Ubacite je u smesu od sira, a ako je sos previše gust sipajte malo vode od testenine. Ukoliko sirevi nisu previše slani dodajte soli, začinite biberom i služite dok je još vruće.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom