Ovaj recept je za sve prave ljubitelje sireva i paste. Testenina sa četiri vrste sira pravi je specijalitet, za koji vam nije potrebno previše vremena za pripremu, a uživaćete u svakom zalogaju. Najbolje bi bilo da koristite punomasne sireve koji se bolje tope.
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, verujemo da će vam se dopasti ovaj recept. Kao i svaka pasta, i ova se pravi jednostavno, za tili čas.
Sastojci:
- 400 g testenine
- 150 g kačkavalja
- 150 g krem sira
- 100 g mocarele
- 100 g parmezana
- 100 ml mleka
- 15 g putera
- so, biber
Priprema:
Testeninu stavite da se kuva kao i uobičajeno. Za to vreme u tiganju rastopite puter, pa dodajte naribani kačkavalj i isečenu mocarelu, nalijte mlekom, pa lagano sve mešajte da se sirevi istope, a vi dobijete ujednačenu smesu. Kada ste dobili kremasti sos, u smesu dodajte krem sir i naribani parmezan, pa sve lepo promešajte. Skuvanu testeninu ocedite, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuvala. Ubacite je u smesu od sira, a ako je sos previše gust sipajte malo vode od testenine. Ukoliko sirevi nisu previše slani dodajte soli, začinite biberom i služite dok je još vruće.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus