Ovaj recept je za sve prave ljubitelje sireva i paste. Testenina sa četiri vrste sira pravi je specijalitet, za koji vam nije potrebno previše vremena za pripremu, a uživaćete u svakom zalogaju. Najbolje bi bilo da koristite punomasne sireve koji se bolje tope.

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, verujemo da će vam se dopasti ovaj recept. Kao i svaka pasta, i ova se pravi jednostavno, za tili čas.

Sastojci:

  • 400 g testenine
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g krem sira
  • 100 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 100 ml mleka
  • 15 g putera
  • so, biber

Priprema:

Testeninu stavite da se kuva kao i uobičajeno. Za to vreme u tiganju rastopite puter, pa dodajte naribani kačkavalj i isečenu mocarelu, nalijte mlekom, pa lagano sve mešajte da se sirevi istope, a vi dobijete ujednačenu smesu. Kada ste dobili kremasti sos, u smesu dodajte krem sir i naribani parmezan, pa sve lepo promešajte. Skuvanu testeninu ocedite, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuvala. Ubacite je u smesu od sira, a ako je sos previše gust sipajte malo vode od testenine. Ukoliko sirevi nisu previše slani dodajte soli, začinite biberom i služite dok je još vruće.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE