Tikvice ste spremali na milion načina, pa isprobajte i rolat punjen sirom i šunkom. Sjajan predlog za večeru ili druženje sa prijateljima, a pošto i lepo izgleda ukrasiće svaku svečanu trpezu. Uspeće da ga naprave i početnici, a poslužite sa pivom ili nekim domaćim sokom

Sastojci:

  • 600 g tikvica 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 350 g krompira 
  • 50 ml mleka
  • veza peršuna 
  • 120 g šunke 
  • 150 g prezli 
  • 1 jaje

Priprema:

Tikvice isecite na deblje trake, pa poređeajte u pleh u 2 reda (neka se malo preklapaju). Zatim pospite rendanim sirom (150 g). Pecite na 150°C nekih 15 minuta. Krompir skuvajte, posolite i pobiberita, pa sipajte mleko. Ispasirajte, a zatim dodajte i seckani peršun, pa promešajte. Premažite preko tikvica. Poređajte šunku i sir (150 g) i urolajte. Premažite umućenim jajetom, pospite prezlama, a zatim stavite na pleh obložen pek papirom. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa