Tikvice ste spremali na milion načina, pa isprobajte i rolat punjen sirom i šunkom. Sjajan predlog za večeru ili druženje sa prijateljima, a pošto i lepo izgleda ukrasiće svaku svečanu trpezu. Uspeće da ga naprave i početnici, a poslužite sa pivom ili nekim domaćim sokom.
Sastojci:
- 600 g tikvica
- 300 g tvrdog sira
- 350 g krompira
- 50 ml mleka
- veza peršuna
- 120 g šunke
- 150 g prezli
- 1 jaje
Priprema:
Tikvice isecite na deblje trake, pa poređeajte u pleh u 2 reda (neka se malo preklapaju). Zatim pospite rendanim sirom (150 g). Pecite na 150°C nekih 15 minuta. Krompir skuvajte, posolite i pobiberita, pa sipajte mleko. Ispasirajte, a zatim dodajte i seckani peršun, pa promešajte. Premažite preko tikvica. Poređajte šunku i sir (150 g) i urolajte. Premažite umućenim jajetom, pospite prezlama, a zatim stavite na pleh obložen pek papirom. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus