Isprobali ste sve recepte za tikvice, pa i ovako pohovane štapiće. Umesto omiljeno letnjeg povrća, iskorsite ono manje popularno, kao što je patlidžan. Nekima smeta jak ukus i miris, ali ako ga ovako ispohujete garantovano će vam se dopasti. Smesa za poh se razlikuje od standarne, jer sadrži jogurt i sir koji jelu daju poseban šmek.
Pročitajte i kako se pravi domaći čedar.
Sastojci:
- 2 srednja patlidžana (600 g)
- 2 velika jaja (ili 3 srednja)
- 110 g brašna
- 150 g jogurta
- 80 g čedar sira
Priprema:
Isecite patlidžan na trake i posolite. Ostavite 15 minuta sa strane. U jaja dodajte jogurt, mlevenu crvenu papriku, beli luk u prahu, so i biber. Umutite, pa u smesu dodajte i brašno (110 g) i dobro sjedinite, pa sipajte rendan sir. Ubrusom osušite patlidžan, a zatim ga uvaljajte u brašno, a zatim u smesu sa jajima i ispržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus i ostavite da se procedi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem