Paste su omiljena hrana skoro svakoga, jer ne samo što se brzo priprema, nego je neverovatno ukusna, a može da se jede sa najrazličitijim umacima. Kako je sezona tikvica iskoristite je i napravite odličnu pastu sa sosom od tikvica i slaninom. Super je ideja za lagani letnji ručak ili večeru, a posle ovako ukusnog jela počastite se nekim kolačem, kao što je npr. tiramisu

Sastojci:

  • 250 g makarona 
  • 1 čen belog luka
  • 150 g slanine
  • 1 tikvica
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana

Priprema:

Stavite makarone da se kuvaju, a zatim u tiganju istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Kada se smesa ugreje dodajte beli luk koji ste presekli na pola. Kada se propraži izvadite ga, pa dodajte seckanu slaninu. Izvadite je iz tiganja, pa sipajte još malo maslinovog ulja, pa dodajte isečenu tikvicu, posolite i pobiberite. Zatim i nju izvadite iz tiganja, pa stavite u blender. Kašastu smesu vratite u tiganj, kao i slaninu. Sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte i kada provri dodajte parmezan. Na kraju dodajte i kuvane makarone i lepo sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa