Ukoliko i vi pravite picu tako što kupite gotovu podlogu, a nadev poređate, sada zaboravite na to. Napravite domaće testo koje će ovom jelu datu potpuno drugačiji ukus. Po ovom receptu podloga za picu biće tako vazdušasta i mekana da ćete poželeti da ste probali ranije da napravite.
Sastojci:
Za testo:
- 400 g brašna
- 290 ml tople vode
- Kašika suvog kvasca
- Kašičica šećera
- Origano
- Kašičica soli
- 3 kašike maslinovog ulja
Za premaz:
- Paradajz sos
- So, origano, maslinovo ulje
- Mocarela sir
- Tunjevina
- Pečurke
- Crne masline
- Crveni luk
Priprema:
U vodi rastvoriti šećer i kvasac - promešati. U činiju sipajte brašno, so i origano pa promešajte. Dodajte kvasac, pa mešajte najpre varjačom, a potom izradite testo rukama. Sipajte maslinovo ulje pa mesite još malo. Neka testo ostane u činiji da narasta sat vremena prekriveno providnom folijom.
Pleh u kom ćete peći picu obložite pek papirom. Na papir stavite malo maslinovog ulja (četkicom premažite). Stavite jufku od testa na pek papir, prekrijte prozirnom folijom pa ostavite 15 min.
Za to vreme u jednoj posudi pomešajte paradajz sos, so, origano i maslinovo ulje. Zatim testo rukom razvucite na veličinu pleha i premažite ovom mešavinom. Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 230 stepeni 10 minuta. Zatim stavite ostale sastojke: rendani sir, tunjevinu,seckane šampinjone, crveni luk, masline. Odozgo pospite maslinovim uljem i origanom. Vratite u rernu na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom