Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA DOMAĆU PICU: Testo toliko vazdušasto i mekano da ćete ga praviti iznova i iznova (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Nadev možete kombinovati po vašem ukusu.

 pica.png Izvor: Printscreen/Youtube/Ricette dolce facili

Ukoliko i vi pravite picu tako što kupite gotovu podlogu, a nadev poređate, sada zaboravite na to. Napravite domaće testo koje će ovom jelu datu potpuno drugačiji ukus. Po ovom receptu podloga za picu biće tako vazdušasta i mekana da ćete poželeti da ste probali ranije da napravite.

Sastojci:

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 290 ml tople vode
  • Kašika suvog kvasca
  • Kašičica šećera
  • Origano
  • Kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za premaz:

  • Paradajz sos
  • So, origano, maslinovo ulje
  • Mocarela sir
  • Tunjevina
  • Pečurke
  • Crne masline
  • Crveni luk

Možda će vas zanimati

Priprema:

U vodi rastvoriti šećer i kvasac - promešati. U činiju sipajte brašno, so i origano pa promešajte. Dodajte kvasac, pa mešajte najpre varjačom, a potom izradite testo rukama. Sipajte maslinovo ulje pa mesite još malo. Neka testo ostane u činiji da narasta sat vremena prekriveno providnom folijom.

Pleh u kom ćete peći picu obložite pek papirom. Na papir stavite malo maslinovog ulja (četkicom premažite). Stavite jufku od testa na pek papir, prekrijte prozirnom folijom pa ostavite 15 min. 

Za to vreme u jednoj posudi pomešajte paradajz sos, so, origano i maslinovo ulje. Zatim testo rukom razvucite na veličinu pleha i premažite ovom mešavinom. Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 230 stepeni 10 minuta. Zatim stavite ostale sastojke: rendani sir, tunjevinu,seckane šampinjone, crveni luk, masline. Odozgo pospite maslinovim uljem i origanom. Vratite u rernu na još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti