Ako vam je ostalo pokoje parče pice od prethodnog dana, vrlo verovatno više ne izgleda ukusno i primamljivo, a sigurno da će završiti u kanti. Ipak, uz ove jednostavne i praktične savete moćićete da je "spasite" i da joj vratite ukus, teksturu i miris kao da je tek izvađena iz pećnice.
Trik je u čaši vode!
Grejanjem u mikrotalasnoj pećnici ostaci pice postaju vlažni i gnjecavi. Ali, i za ovo postoji rešenje uz koje će pica ostati ukusna i hrskava i nakon podgrevanja. Trik se krije u čaši vode, a sve što trebate da uradite jeste da stavite čašu vode pored parčeta pice u tanjiru i uključite mikrotalasnu na 30 sekundi. Voda će sprečiti isušivanje pice, a ona će biti hrskava kao i prethodnog dana.
Napravite pica sendvič
Ako vam je ostalo više od jednoga parčeta, jedno od rešenja da je ne bacite, jeste da napravite ukusan pica sendvič. Jednostavno preklopite parčiće pice, da pritom korica bude s spoljne strane, a zatim je stavite u toster za tople sendviče ili pekač za vafle na nekoliko sekundi. Dobićete ukusan i hrskav pica sendvič!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus