Koštunjavo voće jedno je od omiljenih tokom sezone visokih temperatura, ali dešava se da breskve koje kupimo ne budu slatke i mekane kako volimo. Postoji nekoliko saveta koje možete da zapamtite i svaki put uživate u najukusnijim breskvama.
Najbolji način da odaberete savršenu breskvu
Obratite pažnju na boju breskve
Iako je mirisna breskva uvek dobar znak, ona nije glavni pokazatelj da li će biti dobra ili ne, boja je najvažnija. Breskve treba da imaju žive tonove i boje. Pazite da ne kupite one sa zelenim tonovima, što je znak da je breskva prerano ubrana.
Tekstura breskve
Breskve postaju slađe i sočnije kako sazrevaju. Njihovo stiskanje će vam reći u kojoj su fazi. Lagano pritisnite, ako je breskva mekana to je znak da je spremna za jelo.
Čuvanje
Kada donesete breskve kući, čuvajte ih na sobnoj temperaturi. Najbolje je da ne budu jedna na drugu kako ne bi brzo propale. Ukoliko počnu da se boraju to je znak da počinju da se suše.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom