Koštunjavo voće jedno je od omiljenih tokom sezone visokih temperatura, ali dešava se da breskve koje kupimo ne budu slatke i mekane kako volimo. Postoji nekoliko saveta koje možete da zapamtite i svaki put uživate u najukusnijim breskvama.
Najbolji način da odaberete savršenu breskvu
Obratite pažnju na boju breskve
Iako je mirisna breskva uvek dobar znak, ona nije glavni pokazatelj da li će biti dobra ili ne, boja je najvažnija. Breskve treba da imaju žive tonove i boje. Pazite da ne kupite one sa zelenim tonovima, što je znak da je breskva prerano ubrana.
Tekstura breskve
Breskve postaju slađe i sočnije kako sazrevaju. Njihovo stiskanje će vam reći u kojoj su fazi. Lagano pritisnite, ako je breskva mekana to je znak da je spremna za jelo.
Čuvanje
Kada donesete breskve kući, čuvajte ih na sobnoj temperaturi. Najbolje je da ne budu jedna na drugu kako ne bi brzo propale. Ukoliko počnu da se boraju to je znak da počinju da se suše.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus