Svima se desilo da u toku pranja ili korišćena staklenog posuđa ono ispadne, razbije se, a staklo se razleti na sve strane po kuhinji. Ljudi će najčešće posegnuti za usisavačem kako bi pokupili krhotine, ali ponekad to nije zgodno, niti je pravo rešenje, naročito ako imate usisivač sa papirnom kesom.

Čišćenje većih delova koji mogu da se vide je laganiji deo zadatka, opasni su oni sitni delovi koji lako probijaju kožu stopala ili ruku. Za brzinsko čišćenje stakla bez usisavača isprobajte sledeće trikove na podlogama kao što su parket, pločice, pa čak i tepih.

1. Krompir

Uzmite jedan krompir bilo koje veličine, ali bolje što veći, presecite ga na pola i unutrašnju stranu pritisnite na pod gde ste razbili staklo. Krhotine će se zabiti u povrće koje nakon toga obavezno bacite.

2. Kriška hleba

Komadići stakla će se direktno zalepiti na mekanu unutrašnjost hleba, a dodatni je plus što parče hleba ima veću površinu pa je posao brže gotov.

Kako da očistite razbijeno staklo TikTok/slayathomemother

3. Lepljiva traka

Kao što sa selotejpom i lepjivom trakom možete sakupljati dlačice ili konce sa odeće, tako to isto možete učiniti i sa staklom. Ovaj trik najbolje deluje na mekanim površinama, poput tepiha. Omotajte lepljivu traku nekoliko puta oko dlana tako da je ceo pokriven i prionite na posao.

4. Vlažni papirni ubrus

Kuhinjski papirni ubrus od velike je pomoći u kući, a možete ga iskoristiti i za skupljanje stakla. Savijte papir nekoliko puta, skvasite ga pod slabim mlazom vode i pokupite staklo kao što biste brisali pod. Ovo će vam pomoći samo na glatkim površinama - poput daske, pločica i parketa.

Izvor: Stvar ukusa