Ukoliko ste ljubitelj tankog, hrskavog testa za picu, a uz to nemate previše vremena da čekate da testo naraste, verzija bez kvasca biće pravo rešenje.
Ovaj recept je utoliko praktičniji što ne morate da merite sastojke - umesto kuhinjske vage koristite čašu od jogurta zapremine 180 mililitara.
Sastojci:
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 kašike ulja
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Za nadev:
- 100 ml kečapa
- 150 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 čaša pavlake
- 4 čeri paradajza
- nekoliko maslina
- origano
Priprema:
U veću posudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo. Razvucite testo oklagijom i stavite u pleh, pa ga premažite kečapom ili pelatom, poređajte iseckanu šunku, odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri paradajz, origano i izrendani kačkavalj, pa pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća