Ukoliko ste ljubitelj tankog, hrskavog testa za picu, a uz to nemate previše vremena da čekate da testo naraste, verzija bez kvasca biće pravo rešenje.
Ovaj recept je utoliko praktičniji što ne morate da merite sastojke - umesto kuhinjske vage koristite čašu od jogurta zapremine 180 mililitara.
Sastojci:
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 kašike ulja
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Za nadev:
- 100 ml kečapa
- 150 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 čaša pavlake
- 4 čeri paradajza
- nekoliko maslina
- origano
Priprema:
U veću posudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo. Razvucite testo oklagijom i stavite u pleh, pa ga premažite kečapom ili pelatom, poređajte iseckanu šunku, odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri paradajz, origano i izrendani kačkavalj, pa pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem