Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJJEDNOSTAVNIJI POHOVANI PATLIDŽAN: Odlična je zamena za meso, a uz jedan jednostavan trik neće biti gorak

Autor Marija Brčić

Pohovani patlidžan odlična je zamena za meso, a pripremljen po ovom receptu oduševiće i najveće probirljivce.

 Pohovani patlidžan Izvor: Shutterstock

Plavi patlidžan je vrlo ukusno i delikatno povrće, čija upotreba u kuhinji može da bude bezgranična. Ljudi vole da ga spremaju na milion različith načina: punjeni, zapečen u rerni, prženi ili pohovani.

Patlidžan ima blag i neutralan ukus i odlična je zamena za meso, pa se često koristi u pitama, musakama, veganskim lazanjama. Pohovani patlidžan je veoma izdašno i jelo bogato ukusom, pa osim što je odličan prilog može biti i kompletan obrok.

Sastojci:

  • 1 kg patlidžana
  • 4 jajeta
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml ulja
  • so

Možda će vas zanimati

Priprema:

Patlidžan isecite na kolutove 1 centimetar debljine, posolite svaki krug i ostavite da odstoji i pusti vodu. Isperite patlidžan, kako biste uklonili eventualnu gorčinu, a zatim ga prosušite ubrusom. Umitite jaja i so, a drugu posudu sipajte brašno. U tiganj sipajte ulje i pustite ga da se zagreje na tihoj vatri. Kolutove patlidžana prvo uvaljajte u brašno, pa umočite u jaja, a onda ih stavite u tiganj da se prže dok ne porumene. Patldižan vadite na tanjir na koji ste prethodno stavili parče ubrusa kako bi se ocedio od viška ulja. Služite ga uz mladi sir i sezonsku salatu po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti