Umesto sendviča za večeru napravite polutke krompira pečene u rerni. Napunite ih puterom i sirom, a možete da dodate i krompir u smesu. Ako želite pobacajte i malo slanine preko i eto ukusnog obroka kojem niko neće moći da odoli. Lako se pravi, a kada jednom probate stalno će biti na meniju.
Sastojci:
- 4 krompira
- 120 g tvrdog sira
- peršun
- 2 čena belog luka
- 50 g putera
Priprema:
Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Zatim ostavite da se prohladi, a u manjoj posudi pomešajte rendani sir, seckani peršun i mleveni beli luk, kao i puter sobne temeprature. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Zatim krompir isecite na polutke, pa malo izdubite sredinu i premažite dobijenom smesom od putera i sira. Izdubljenu sredinu krompira možete da dodate u smesu sa puterom. Pecite u rerni na 220°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus