Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA ČUVENU BOLONJEZE PASTU: Modernija i lakša verzija originalnog sosa, a tajna je u dugom krčkanju

Autor Sanja Belinić

Napravite taljatele bolonjeze za ručak.

 Bolonjeze sos Izvor: Shutterstock

Originalni bolonjeze sos pravi se sa belim vinom, mlekom i paradajz pireom, takođe se dodaje mleveno meso, celer i šargarepa. Italijni često ubacuju povrće kada prave meso, a mi vam predlažemo moderniju verziju čuvenog sosa. Bitno je da se dugo krčka kako bi se sos zgusnuo jer tako ima bolji ukus, pa su samim tim i lazanje i taljatele ukusnije. 

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 500 ml gustog paradajz sosa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • taljatele

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Sitno iseckajte crni luk i dobro propržite, pa pred kraj dodajte sitno seckan beli luk. Zatim dodajte mleveno meso, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i bosiljkom. Kada se isprži sipajte paradajz sok. Smanjite temperaturu i krčkajte nekih sat i po vremena, dok se tečnost malo ne smanji. Prelijte preko kuvanih taljatela. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti