Originalni bolonjeze sos pravi se sa belim vinom, mlekom i paradajz pireom, takođe se dodaje mleveno meso, celer i šargarepa. Italijni često ubacuju povrće kada prave meso, a mi vam predlažemo moderniju verziju čuvenog sosa. Bitno je da se dugo krčka kako bi se sos zgusnuo jer tako ima bolji ukus, pa su samim tim i lazanje i taljatele ukusnije.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 500 ml gustog paradajz sosa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- taljatele
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i dobro propržite, pa pred kraj dodajte sitno seckan beli luk. Zatim dodajte mleveno meso, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i bosiljkom. Kada se isprži sipajte paradajz sok. Smanjite temperaturu i krčkajte nekih sat i po vremena, dok se tečnost malo ne smanji. Prelijte preko kuvanih taljatela.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus