Originalni bolonjeze sos pravi se sa belim vinom, mlekom i paradajz pireom, takođe se dodaje mleveno meso, celer i šargarepa. Italijni često ubacuju povrće kada prave meso, a mi vam predlažemo moderniju verziju čuvenog sosa. Bitno je da se dugo krčka kako bi se sos zgusnuo jer tako ima bolji ukus, pa su samim tim i lazanje i taljatele ukusnije.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 500 ml gustog paradajz sosa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- taljatele
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i dobro propržite, pa pred kraj dodajte sitno seckan beli luk. Zatim dodajte mleveno meso, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i bosiljkom. Kada se isprži sipajte paradajz sok. Smanjite temperaturu i krčkajte nekih sat i po vremena, dok se tečnost malo ne smanji. Prelijte preko kuvanih taljatela.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem