Originalni bolonjeze sos pravi se sa belim vinom, mlekom i paradajz pireom, takođe se dodaje mleveno meso, celer i šargarepa. Italijni često ubacuju povrće kada prave meso, a mi vam predlažemo moderniju verziju čuvenog sosa. Bitno je da se dugo krčka kako bi se sos zgusnuo jer tako ima bolji ukus, pa su samim tim i lazanje i taljatele ukusnije. 

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 500 ml gustog paradajz sosa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • taljatele

Priprema: 

Sitno iseckajte crni luk i dobro propržite, pa pred kraj dodajte sitno seckan beli luk. Zatim dodajte mleveno meso, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i bosiljkom. Kada se isprži sipajte paradajz sok. Smanjite temperaturu i krčkajte nekih sat i po vremena, dok se tečnost malo ne smanji. Prelijte preko kuvanih taljatela. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE