Lisičarka je gljiva koja spada među najkvalitetnije i najzdravije. Osim što sadrži belenčevine, proteine, provitamin A, vitamine B kompleksa, i C, lisičarka je niskokalorična i 90 odsto njenog sastava čini voda. Zato je omiljena i među ljudima koji paze na liniju. U 100 g lisičarke ima samo 12 kilokalorija.

U nastavku je recept za ukusnu kremastu pastu koju možete lako spremiti kod kuće bez da idete u restoran.

Sastojci:

  • 270 g lisičarki
  • 1 crni luk
  • 200 g čeri paeradajza
  • 250 g testenine (taljatele)
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • so, biber, mirođija
  • ulje za prženje

Priprema:

U slanoj vodi suvajte taljatele.Na ulju propržite luk i seckane lisičarke. Posolite i pobiberite. Dodajte pavlaku i čeri paradajz presečen na pola. Krčkajte pa dodajte malo vode od kuvanja testenine. Testenine ocedite i dodajte u tiganj. Umešajte i odozgo stavite mirođiju svežu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Osim što, između ostalog, sadrži osam esencijalnih aminokiselina, belenčevine, proteine, enzime, polisaharide, provitamin A, vitamine B kompleksa, D2 i C, lisičarka je niskokalorična i 90 odsto njenog sastava čini voda. Zato je omiljena i među ljudima koji paze na liniju. U 100 gr lisičarke ima samo 12 kilokalorija.