Paradajz čorba je nešto što bi na svakoj trpezi trebalo često da se nađe, naročito u letnjim danima, jer je super i kada se jede skroz hladna. Još kada dodate šargarepu, luk i brojne ukusne začine, ovo čorbasto jelo će biti pun pogodak.
Idealan je izbor za predjelo, a kada niste mnogo gladni možete da je jedete kao glavni obrok uz malo prepečenog hleba.
Sastojci:
- 500 ml pasiranog paradajza
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- prstohvat šećera
- so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno naseckani crni i beli luk, pa kada se zastakle dodajte šargarepu i sok od paradajza. Sve začinite po ukusu, a ukoliko je previše gusta dodajte malo vode. Kuvajte na najjačoj vatri dok ne proključa, a posle smanjite temperaturu i uz povremeno mešanje kuvajte oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte malo šećera. Štapnim mikserom sve umutite da dobijete kašu. Pre služenja je po želji pospite sa malo svežeg peršuna ili origana.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem