Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZA PARADAJZ ČORBA: Lagana i okrepljujuća, a gotova je za manje od pola sata

Autor Marija Brčić

Napravite brzu paradajz čorbu po ovom jednostavnom receptu.

 Paradajz čorba Izvor: Printscreen/YT/Cooking4Students

Paradajz čorba je nešto što bi na svakoj trpezi trebalo često da se nađe, naročito u letnjim danima, jer je super i kada se jede skroz hladna. Još kada dodate šargarepu, luk i brojne ukusne začine, ovo čorbasto jelo će biti pun pogodak.

Idealan je izbor za predjelo, a kada niste mnogo gladni možete da je jedete kao glavni obrok uz malo prepečenog hleba. 

Sastojci:

  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat šećera
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno naseckani crni i beli luk, pa kada se zastakle dodajte šargarepu i sok od paradajza. Sve začinite po ukusu, a ukoliko je previše gusta dodajte malo vode. Kuvajte na najjačoj vatri dok ne proključa, a posle smanjite temperaturu i uz povremeno mešanje kuvajte oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte malo šećera. Štapnim mikserom sve umutite da dobijete kašu. Pre služenja je po želji pospite sa malo svežeg peršuna ili origana.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti