Musaka je jedno od najčešćih jela na našoj tradicionalnoj trpezi kada su slani recepti u pitanju. Ovaj recept od tikvica i spanaća idealna je za letnje dane, lagana je i veoma lako se pravi. Zaliva se kombinacijom sira i mleka, a toliko je sočna i ukusna da vam meso neće nedostajati.
Sastojci:
- 500 g svežeg spanaća
- 500 g tikvica
- 300 g svežeg sira
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- 3 kašike brašna
- so, biber
Priprema:
Spanać operite, pa ga kratko blanširajte i sitno iseckajte. Tikvice isecite na kolutove, uvaljajte ih u brašno i malo ispržite na ulju. U većoj posudi stavite sir, mleko, cela jaja, dodajte začine po ukusu i sve dobro izmešajte. U vartostalnu činiju prvo poređajte red tikvica, preko stavite spanać, pa jedan deo smese od sira. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Zapecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem