Musaka je jedno od najčešćih jela na našoj tradicionalnoj trpezi kada su slani recepti u pitanju. Ovaj recept od tikvica i spanaća idealna je za letnje dane, lagana je i veoma lako se pravi. Zaliva se kombinacijom sira i mleka, a toliko je sočna i ukusna da vam meso neće nedostajati. 

Sastojci:

  • 500 g svežeg spanaća
  • 500 g tikvica
  • 300 g svežeg sira
  • 3 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike brašna
  • so, biber

Priprema:

Spanać operite, pa ga kratko blanširajte i sitno iseckajte. Tikvice isecite na kolutove, uvaljajte ih u brašno i malo ispržite na ulju. U većoj posudi stavite sir, mleko, cela jaja, dodajte začine po ukusu i sve dobro izmešajte. U vartostalnu činiju prvo poređajte red tikvica, preko stavite spanać, pa jedan deo smese od sira. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Zapecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE