Rižoto je uvek dobra ideja za ukusan ručak, a ovaj sa pirinčem će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lako se pravi, a da pirinač ne bude suv, nego kremast koriste se puter i belo vino. Umesto belog vina možete da stavite bujon, a ako želite da obogatite ovo jelo slobodno dodajte i ispečeno belo meso. 

Sastojci:

  • 350 g pirinča
  • 50 g putera
  • 200 g pečuraka
  • 1 manji crni luk
  • 100 g parmezana
  • 150 ml belog vina

Priprema:

Iseckajte crni luk i pečurke, pa propržite na ulju. Dodajte vino i kada malo ispari dodajte opran pirinač. Začinite po želji. Sipajte oko litar vruće vode, promešajte i kuvajte oko 20 minuta na srednjoj temepraturi. Pazite da se pirinač ne raskuva, pa sklonite sa šporeta i dodajte puter i parmezan. Dobro sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE