Rižoto je uvek dobra ideja za ukusan ručak, a ovaj sa pirinčem će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lako se pravi, a da pirinač ne bude suv, nego kremast koriste se puter i belo vino. Umesto belog vina možete da stavite bujon, a ako želite da obogatite ovo jelo slobodno dodajte i ispečeno belo meso.
Sastojci:
- 350 g pirinča
- 50 g putera
- 200 g pečuraka
- 1 manji crni luk
- 100 g parmezana
- 150 ml belog vina
Priprema:
Iseckajte crni luk i pečurke, pa propržite na ulju. Dodajte vino i kada malo ispari dodajte opran pirinač. Začinite po želji. Sipajte oko litar vruće vode, promešajte i kuvajte oko 20 minuta na srednjoj temepraturi. Pazite da se pirinač ne raskuva, pa sklonite sa šporeta i dodajte puter i parmezan. Dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom