Rižoto je uvek dobra ideja za ukusan ručak, a ovaj sa pirinčem će vas oduševiti na prvi zalogaj. Lako se pravi, a da pirinač ne bude suv, nego kremast koriste se puter i belo vino. Umesto belog vina možete da stavite bujon, a ako želite da obogatite ovo jelo slobodno dodajte i ispečeno belo meso.
Sastojci:
- 350 g pirinča
- 50 g putera
- 200 g pečuraka
- 1 manji crni luk
- 100 g parmezana
- 150 ml belog vina
Priprema:
Iseckajte crni luk i pečurke, pa propržite na ulju. Dodajte vino i kada malo ispari dodajte opran pirinač. Začinite po želji. Sipajte oko litar vruće vode, promešajte i kuvajte oko 20 minuta na srednjoj temepraturi. Pazite da se pirinač ne raskuva, pa sklonite sa šporeta i dodajte puter i parmezan. Dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus