Za domaću ćureću paštetu vam ne treba mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će posebno oduševiti najmlađe koji za doručak najčešće biraju razne mazalice. Super je i ukoliko vam preostane već pečeno meso od ručka koje ne znate kako da iskoristite. Ukoliko je pripremite na ovaj način bićete sigurni da će pojesti zdrav obrok bez aditiva i konzervansa. Poslužite je uz prepečeni tost ili domaći hleb.
Sastojci:
- 300 g ćurećeg mesa
- 2 kašike senfa
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike putera
- 1 čen belog luka
- so, biber
Priprema:
Ćureće meso ispecite u rerni, iskidajte ga na komade, pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen čen belog luka, senf, kiselu pavlaku, majonez i puter. Dodajte začine po ukusu, pa sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna. Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo seckanog peršuna. Čuvajte je poklopljenu u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus