Za domaću ćureću paštetu vam ne treba mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će posebno oduševiti najmlađe koji za doručak najčešće biraju razne mazalice. Super je i ukoliko vam preostane već pečeno meso od ručka koje ne znate kako da iskoristite. Ukoliko je pripremite na ovaj način bićete sigurni da će pojesti zdrav obrok bez aditiva i konzervansa. Poslužite je uz prepečeni tost ili domaći hleb.
Sastojci:
- 300 g ćurećeg mesa
- 2 kašike senfa
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike putera
- 1 čen belog luka
- so, biber
Priprema:
Ćureće meso ispecite u rerni, iskidajte ga na komade, pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen čen belog luka, senf, kiselu pavlaku, majonez i puter. Dodajte začine po ukusu, pa sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna. Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo seckanog peršuna. Čuvajte je poklopljenu u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem