Jelo čiji vas recept čeka u nastavku podseća na musaku, ali se umesto mlevenog mesa stavljaju šunka, sir i paradajz. Odličan vikend ručak koji vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu, a oduševiće vas ukusom.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 4 paradajza
- 200 g kačkavalja u listićima
- 150 g rendanog kačkavalja
- 200 g šunke u listićima
- so, origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Isecite patlidžane na kriške. Pspite ih solju i sačekajte 20 minuta da puste gorku vodu. Osušite ih i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite na 220°C 15 minuta.
Nakon što se ohlade, ređajte u vatrostalnu posudu. Posudu podmažite maslinovim uljem, poređajte red patlidžana, pa šunku i kačkavalj, preko ređamo krugove paradajza. I opet patlidžan, šunka, sir i paradajz. Odozgo obilno pospite rendanim sirom i pospite origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem