Jelo čiji vas recept čeka u nastavku podseća na musaku, ali se umesto mlevenog mesa stavljaju šunka, sir i paradajz. Odličan vikend ručak koji vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu, a oduševiće vas ukusom.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 4 paradajza
  • 200 g kačkavalja u listićima
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 200 g šunke u listićima
  • so, origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

Isecite patlidžane na kriške. Pspite ih solju i sačekajte 20 minuta da puste gorku vodu. Osušite ih i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite na 220°C 15 minuta.

Nakon što se ohlade, ređajte u vatrostalnu posudu. Posudu podmažite  maslinovim uljem, poređajte red patlidžana, pa šunku i kačkavalj, preko ređamo krugove paradajza. I opet patlidžan, šunka, sir i paradajz. Odozgo obilno pospite rendanim sirom i pospite origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE