Ako želite neko ukusno, a jednostavno jelo, predlažemo vam pečeni patlidžan sa paprikama i sirom. Lagano letnje jelo koje možete da poslužite sa parčetom hleba uspeva svima, a najbolje od svega je što ne košta puno. Sezona je ovog povrća, zato iskoriste na pravi način i počastite se preukusnim jelom od par sastojaka.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 paprike
- korijander, origano, slatka crvena paprika
- 100 g tvrdog sira
- peršun
Priprema:
Paprike isecite na pola, pa prelijte maslonovim uljem i pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Stavite ih u kesu i ostavite 10-ak minuta. Patlidžan isecite na kolutove, a zatim ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Sipajte u neku posudicu maslinovo ulje, pa posolite i pobiberite i dodajte slatku papriku, origano i korijander. Sve sjedinite i premažite patlidžan. Okrenite sa druge strane i opet premažite. Oljuštite papriku i isecite je, pa poređajte na patlidžan. Pospite rendanim sirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. Gotovo povrće pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus