Ako želite neko ukusno, a jednostavno jelo, predlažemo vam pečeni patlidžan sa paprikama i sirom. Lagano letnje jelo koje možete da poslužite sa parčetom hleba uspeva svima, a najbolje od svega je što ne košta puno. Sezona je ovog povrća, zato iskoriste na pravi način i počastite se preukusnim jelom od par sastojaka. 

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 3 paprike
  • korijander, origano, slatka crvena paprika
  • 100 g tvrdog sira 
  • peršun

Priprema: 

Paprike isecite na pola, pa prelijte maslonovim uljem i pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Stavite ih u kesu i ostavite 10-ak minuta. Patlidžan isecite na kolutove, a zatim ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Sipajte u neku posudicu maslinovo ulje, pa posolite i pobiberite i dodajte slatku papriku, origano i korijander. Sve sjedinite i premažite patlidžan. Okrenite sa druge strane i opet premažite. Oljuštite papriku i isecite je, pa poređajte na patlidžan. Pospite rendanim sirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. Gotovo povrće pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE