Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐUVEČ IZ RERNE NA MEDITERANSKI NAČIN: Zapečeno povrće i savršena kombinacija začina – sve zaliveno maslinovim uljem

Autor Sanja Belinić

Umesto tradicionalnog recepta napravite moderniji i ukusniji đuveč od pečenog povrća.

 Đuveč sa pečenim povrćem Izvor: Printscreen/YT/ Olesea Slavinski

Pirinač je žitarica koju rado pripremamo u raznim kulinarskim đakonijama, od slatkih kao što je sutlijaš posut cimetom, do slanih kao što je pilav koji se krčka u domaćoj supi. Jedno od neprevaziđenih jela sa pirinčem svakako je đuveč koji se krčka sa povrćem u sopstvenom soku u staroj đuvečari. Uz šopsku salatu i domaći hleb, predstavlja jedan od omiljenih ručkova na srpskoj trpezi.

Sastojci:

  • 1 patlidžan
  • 2 paprike
  • 2 manja crna luka 
  • 2 paradajza
  • peršun
  • mirođija
  • bosiljak
  • mladi luk
  • 150 g pirinča

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na nekoliko mesta probodite patlidžan viljuškom, a papriku očistite iznutra i poređajte na pleh obložen pek papirom. Paradajz takođe poređajte i isto ga probodite viljuškom na par mesta i dodajte crni luk. Pecite na 190°C oko 30 minuta. Oljuštite povrće i sitno iseckajte, pa stavite u činiju. Pospite seckanom mirođijom, peršunom, bosiljkom i mladim lukom. Prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte i dodajte skuvan pirinač. Lepo sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti