Specijaliteti od testenine su poznati u celom svetu, a Italijani ih prave najbolje. Pasta se izvorno jede kuvana u slanoj vodi, a na kraju kuvanja dodaje joj se prethodno pripremljeni sos, kao što je bolonjeze ili karbonara. Kada ste u žurbi pripremite preukusne makarone samo sa paradajzom koje su gotove za manje od pola sata. 

Sastojci:

  • 300 g makarona 
  • 350 g čeri paradajza
  • 1 crveni luk
  • 50 g tvrdog sira (može parmezan) 
  • bosiljak

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite iseckan luk, a zatim dodajte seckani paradajz i posolite. Stavite bosiljak i sipajte malo vode, pa kuvajte 6-8 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Izvadite listove bosiljka i dodajte makarone, kao i malo vode u kojoj su se one kuvale. Dobro promešajte. Zatim pospite rendani sir i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE