Makarone sa paradajzom su toliko lake za pripremu, a ukus je fenomenalan.

Specijaliteti od testenine su poznati u celom svetu, a Italijani ih prave najbolje. Pasta se izvorno jede kuvana u slanoj vodi, a na kraju kuvanja dodaje joj se prethodno pripremljeni sos, kao što je bolonjeze ili karbonara. Kada ste u žurbi pripremite preukusne makarone samo sa paradajzom koje su gotove za manje od pola sata.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 350 g čeri paradajza
- 1 crveni luk
- 50 g tvrdog sira (može parmezan)
- bosiljak
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite iseckan luk, a zatim dodajte seckani paradajz i posolite. Stavite bosiljak i sipajte malo vode, pa kuvajte 6-8 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Izvadite listove bosiljka i dodajte makarone, kao i malo vode u kojoj su se one kuvale. Dobro promešajte. Zatim pospite rendani sir i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.