Specijaliteti od testenine su poznati u celom svetu, a Italijani ih prave najbolje. Pasta se izvorno jede kuvana u slanoj vodi, a na kraju kuvanja dodaje joj se prethodno pripremljeni sos, kao što je bolonjeze ili karbonara. Kada ste u žurbi pripremite preukusne makarone samo sa paradajzom koje su gotove za manje od pola sata.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 350 g čeri paradajza
- 1 crveni luk
- 50 g tvrdog sira (može parmezan)
- bosiljak
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite iseckan luk, a zatim dodajte seckani paradajz i posolite. Stavite bosiljak i sipajte malo vode, pa kuvajte 6-8 minuta. U međuvremenu skuvajte makarone. Izvadite listove bosiljka i dodajte makarone, kao i malo vode u kojoj su se one kuvale. Dobro promešajte. Zatim pospite rendani sir i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem