Priprema patlidžana u rerni je vrlo laka i jednostavna, a rezultat će zadovoljiti sve! 

Od ovog povrća nastaju prave kulinarske čarolije, ali je patlidžan i veoma zdrava namirnica. Odličan je izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogat je i mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, bakrom i magnezijumom. Obiluje vlaknima koja imaju višestruko značenje za organizam.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • origano, bosiljak, so, biber
  • pola kašičice šećera
  • 400 g paradajz pelata
  • 120 g rendanog sira

Priprema:

Isecite patlidžan na pola. Izdubite sredinu. Podmžite uljem, solju i biberom. Pecite 15 minuta na 200°C.
Crni luk i patlidžan ( deo koji ste izdubili) sitno iseckati. Na ulju propržite luk dok ne omekša, dodajte patlidžan i pržite još 10 minuta. Dodajte paradajz, origano i bosiljak, mleveni beli luk i šećer.
Podeliti na 4 dela i na pečene čamce od patlidžana staviti fil. Odozgo stavite sir i pecite još 7-10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE