Priprema patlidžana u rerni je vrlo laka i jednostavna, a rezultat će zadovoljiti sve!
Od ovog povrća nastaju prave kulinarske čarolije, ali je patlidžan i veoma zdrava namirnica. Odličan je izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogat je i mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, bakrom i magnezijumom. Obiluje vlaknima koja imaju višestruko značenje za organizam.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- origano, bosiljak, so, biber
- pola kašičice šećera
- 400 g paradajz pelata
- 120 g rendanog sira
Priprema:
Isecite patlidžan na pola. Izdubite sredinu. Podmžite uljem, solju i biberom. Pecite 15 minuta na 200°C.
Crni luk i patlidžan ( deo koji ste izdubili) sitno iseckati. Na ulju propržite luk dok ne omekša, dodajte patlidžan i pržite još 10 minuta. Dodajte paradajz, origano i bosiljak, mleveni beli luk i šećer.
Podeliti na 4 dela i na pečene čamce od patlidžana staviti fil. Odozgo stavite sir i pecite još 7-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem