Iako je mađarski gulaš jedan od najpoznatijih u našem regionu, a ništa manje za njim ne zaostaje ni vojvođanski. Pored glavnog sastojka, a to je juneće meso, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica. Recept nije komplikovan samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo mekano. Gulaš poslužite uz prilog po želji, a najbolje se slaže uz pire krompir ili kuvanu testeninu. 

  • Sastojci:
  • 700 g junećeg mesa
  • 150 g suve slanine
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml junećeg bujona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike
  • so, biber

Priprema:

Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE