Iako je mađarski gulaš jedan od najpoznatijih u našem regionu, a ništa manje za njim ne zaostaje ni vojvođanski. Pored glavnog sastojka, a to je juneće meso, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica. Recept nije komplikovan samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo mekano. Gulaš poslužite uz prilog po želji, a najbolje se slaže uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
- Sastojci:
- 700 g junećeg mesa
- 150 g suve slanine
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml belog vina
- 200 ml junećeg bujona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašičice ljute tucane paprike
- so, biber
Priprema:
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem