Glavna prednost džigerice je da čak i u relativno malim porcijama sadrži velike količine vitamina A, D, C i nekoliko vitamina iz grupe B, uključujući folnu kiselinu, a od minerala, pored gvožđa, bogata je još i cinkom, selenom i bakrom. Ovakva kombinacija vitamina i minerala može povoljno da utiče na digestivni sistem, pravilan rad srca, jačenje imunog sistema. Ako želite da spremite džigericu onda je bitno da je marinirate, a mi predlažemo kiselu vodu. Ostavite meso bar sat vremena jer će tako biti mekše. Kasnije ga samo začinite i ispržite. 

  • Sastojci:
  • 1,5 kg džigerice 
  • 250 ml kisele vode 
  • origano
  • slatka paprika 
  • kukuruzno brašno 

Priprema:
Džigerici skinite kožicu i isecite na šnicle. Stavite u posudu, sipjte preko kiselu vodu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Šnicle stavite u drugu posudu, pa posolite i pobiberite, pospite origanom i slatkom paprikom. Začinite obe strane mesa, pa uvaljajte u kukuruzno brašno i ispržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE