Glavna prednost džigerice je da čak i u relativno malim porcijama sadrži velike količine vitamina A, D, C i nekoliko vitamina iz grupe B, uključujući folnu kiselinu, a od minerala, pored gvožđa, bogata je još i cinkom, selenom i bakrom. Ovakva kombinacija vitamina i minerala može povoljno da utiče na digestivni sistem, pravilan rad srca, jačenje imunog sistema. Ako želite da spremite džigericu onda je bitno da je marinirate, a mi predlažemo kiselu vodu. Ostavite meso bar sat vremena jer će tako biti mekše. Kasnije ga samo začinite i ispržite.
- Sastojci:
- 1,5 kg džigerice
- 250 ml kisele vode
- origano
- slatka paprika
- kukuruzno brašno
Priprema:
Džigerici skinite kožicu i isecite na šnicle. Stavite u posudu, sipjte preko kiselu vodu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Šnicle stavite u drugu posudu, pa posolite i pobiberite, pospite origanom i slatkom paprikom. Začinite obe strane mesa, pa uvaljajte u kukuruzno brašno i ispržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem