Pred vama je recept za ukusne mini pice koje nestaju u tren oka. Priprema je veoma jednostavna, tako da će uspeti i manje iskusnim domaćicama. Spremljene na ovaj način biće mekane u sredini, a hrskave spolja. Nadeve možete prilagoditi svom ukusu ukoliko vam neki od sastojaka ne odgovara po bilo čemu.

  • Sastojci:
  • Testo:
  • 450 g brašna 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika ulja
  • 250 ml tople vode
  • 7 g instant kvasca (ili 25 g svežeg kvasca)
  • Nadev:
  • par kašika paradajz sosa
  • oko 50 g sira
  • 100 g šunke
  • šaka rukole

Priprema:

Sve sastojke za testo stavite u činiju i umesite testo mikserom ili rukom. Kada je testo glatko i elastično, pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe 1 sat. Nakon što istekne vreme, testo razvucite na oblik francuskog hleba i podelite na 8 jednakih delova. Od svakog dela formirajte lopticu, a zatim je razvucite prstima da formirate krug. Stavite komade na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte sve krpom 15 minuta.
Nakon ovog vremena, komade testa premažite paradajz sosom i dodajte preostale dodatke: šunku iseckanu na manje komade,i sir. Stavite mini pice u rernu zagrejanu na 230 stepeni i pecite 15 minuta. Nakon pečenja pospite rukolom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE