Pred vama je recept za ukusne mini pice koje nestaju u tren oka. Priprema je veoma jednostavna, tako da će uspeti i manje iskusnim domaćicama. Spremljene na ovaj način biće mekane u sredini, a hrskave spolja. Nadeve možete prilagoditi svom ukusu ukoliko vam neki od sastojaka ne odgovara po bilo čemu.
- Sastojci:
- Testo:
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulja
- 250 ml tople vode
- 7 g instant kvasca (ili 25 g svežeg kvasca)
- Nadev:
- par kašika paradajz sosa
- oko 50 g sira
- 100 g šunke
- šaka rukole
Priprema:
Sve sastojke za testo stavite u činiju i umesite testo mikserom ili rukom. Kada je testo glatko i elastično, pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe 1 sat. Nakon što istekne vreme, testo razvucite na oblik francuskog hleba i podelite na 8 jednakih delova. Od svakog dela formirajte lopticu, a zatim je razvucite prstima da formirate krug. Stavite komade na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte sve krpom 15 minuta.
Nakon ovog vremena, komade testa premažite paradajz sosom i dodajte preostale dodatke: šunku iseckanu na manje komade,i sir. Stavite mini pice u rernu zagrejanu na 230 stepeni i pecite 15 minuta. Nakon pečenja pospite rukolom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem