Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEKNA OD DVE RAZLIČITE VRSTE RIBE: Neka se nađe na centru stola za Svetog Nikolu - posno jelo za desetku (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Za Svetog Nikolu poslužite veknu od dve vrste ribe i svi će vas hvaliti.

 Vekna od dve vrste ribe Izvor: Printscreen/YT/ Ольга Матвей

Sveti Nikolaje se približava i definitivno je vreme da osmislite kako će izgledati vaša slavska trpeza. Postoji dosta posnih recepata koji su fantastičnog ukusa, ali svima na posnim slavama nedostaje pečenje. Predlažemo vam da ove godine iznenadite goste i spremite veknu od dve vrste ribe, koja je odlična zamena za meso. Elgenatno, bogato i ukusno jelo osvojiće vas na prvi zalogaj, a sastojci su osnovni, pored ribe idu začini i crni luk. 

  • Sastojci: 
  • 2 skuše 
  • 200 g crvene ribe (u komadu)  
  • 3 crna luka 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1/2 kašiče korijandera 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 

Priprema: 
Skuši isecite glavu i rep, a zatim je presecite po dužini i sredini, ali ne do kraja. Otvorite je kao lepezu, i skinite kosti. Kada je dobro očistite, makazama sa spoljne strane isecite peraja i sve što je višak (pogledaj sliku). Osušite i očistite ubrusima. Tako isto uradite i sa drugom skušom. Crevenoj ribi isecite kožicu i sva tri parčeta ribe dobro posolite i pobiberite sa obe strane. Pospite i korijanderom i belim lukom u prahu i lepo utrljajte. Na parče skuše stavite crvenu ribu i preklopite drugim parčetom skuše. Pričvrstite ribe kulinarskim koncem. Dobro je pričvrstite da lepo zatvorite ivice. Nauljite vatrostalnu posudu i poređajte krupno seckan crni luk i stavite ribu. Poklopite ili prekrijte alu folijom, a onda pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena, pa skinite poklopac ili foliju i pecite još kratko, dok ne dobije lepu boju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi barem 3-4 sata, pa skinite konac i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti