Praznici nam stižu, a to je najradosniji period u godini. Tada ceo grad sija, domovi su okićeni prelepim jelkama, a dok napolju pada sneg, ljudi vole da se ušuškaju u kući, gledaju božićne filmove, piju kuvano vino i druže se. Naravno, bitno je uživati i u ukusnoj hrani, kao i na vreme ogranizovati proslavu Nove godine. Ako želite da pokažete svoju kreativnost, predlažemo da isprobate i ovaj recept za sitne kolače u obliku sveće. Definitivno će obogatiti svečanu trpezu, a vama će svi tražiti recept. Neobična kombinacija sastojaka će vas oduševiti, a prave se od tost hleba, kokosa i krem sira... Takođe, možete da napravite i venac od hrane, predivne kolače u obliku jelke, salatu u obliku Sneška...
- Sastojci:
- 4-5 parčeta tost hleba (koji nije rezan)
- 250 g rikota sira/krem sira
- kokos
- maslinovo ulje
- Za dekoraciju:
- crvena paprika
- orasi
- alu folija
Priprema:
Parče tost hleba koji nije rezan razvucite oklagijom i isecite 9 pravougaonika različite veličine. Ako nemate metalni valjak (kalup za kolače), napravite od folije. Pravi se tako što od veće količine folije napravite valjak. Obmotajte hleb oko folije, poprskajte maslinovim uljem i pričvrstite čačkalicama. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Treba da bude hrskav hleb. Izvadite i metalnog valjka ili folije i ostavite da se ohladi. Dobijeni valjak od tost hleba premažite u tankom sloju rikota ili krem sirom, uvaljajte u kokos. Mlevene orahe pomešajte sa krem sirom i napunite sveću, ali ne do vrha. Papriku isecite u obliku plamena, pa nabodite na čačkalicu i stavite unutra sveće, tj. fila.
Napomena: Pre nego što krenete da jedete izvucite plamen sa čačkalicom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus