Ako kod kuće organizujete proslavu za Novu godinu onda pripremite neka od najleših jela i grickalica. Salata novogodišnji venac je neprevaziđeno predjelo za najluđu noć, a glavni sastojci su krompir, jaja, meso, orasi, majonez...Pomoću čaše ćete napraviti ovako lep oblik, a ukrašanjavanje je zaista lako. Stavite je na sredinu svečane trpeze, a oko venca poređajte jelke, sneška i ostala novogodišnja predjela i slatkiše.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 5 krompira
- 3 šargarepe
- 200 g mesa
- 200 g oraha
- mladi crni luk
- 400 g majoneza
- Za dekoraciju:
- mirođija
- 1 cvekla
- 2 belnaceta
- čeri paradajz
- šargarepa
- nar
Priprema:
Skuvajte šargarepu, jaja i krompir. Pet žumanaca i tri belanca izrendajte, a preostala dva ostavite sa strane, kao i šargarepu i krompir. Bareno meso sitno iseckajte, kao i orahe i mladi crni luk. Na sredinu tacne stavite čašu okrenutu ka dole. Oko nje poređajte prvo polovinu količine krompira. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Poređajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Premažite majonezom, a onda poređajte meso. Preko pospite mladi crni luk. Premažite majonezom, pa pospite orahe. Premažite majonezom, poređajte žumanca, posolite i pobiberite, pa opet premažite majonezom. Poređajte preostali krompir i premažite majonezom. Izvadite čašu. Premažite majonezom i unutrašnjost. Prvo ukrasite grančicama mirođije, a od šargarepe napravite mašnu i stavite na sredinu. Oljuštite tri tanke trake šargarepe i dve prepolovite i spojite trećom trakom. Od belenaca napravite pahulje, kao i od kuvane cvekle. Čeri paradajz i nar poređajte po želji i venac je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa