Ako kod kuće organizujete proslavu za Novu godinu onda pripremite neka od najleših jela i grickalica. Salata novogodišnji venac je neprevaziđeno predjelo za najluđu noć, a glavni sastojci su krompir, jaja, meso, orasi, majonez...Pomoću čaše ćete napraviti ovako lep oblik, a ukrašanjavanje je zaista lako. Stavite je na sredinu svečane trpeze, a oko venca poređajte jelke, sneška i ostala novogodišnja predjela i slatkiše.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 5 krompira
- 3 šargarepe
- 200 g mesa
- 200 g oraha
- mladi crni luk
- 400 g majoneza
- Za dekoraciju:
- mirođija
- 1 cvekla
- 2 belnaceta
- čeri paradajz
- šargarepa
- nar
Priprema:
Skuvajte šargarepu, jaja i krompir. Pet žumanaca i tri belanca izrendajte, a preostala dva ostavite sa strane, kao i šargarepu i krompir. Bareno meso sitno iseckajte, kao i orahe i mladi crni luk. Na sredinu tacne stavite čašu okrenutu ka dole. Oko nje poređajte prvo polovinu količine krompira. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Poređajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Premažite majonezom, a onda poređajte meso. Preko pospite mladi crni luk. Premažite majonezom, pa pospite orahe. Premažite majonezom, poređajte žumanca, posolite i pobiberite, pa opet premažite majonezom. Poređajte preostali krompir i premažite majonezom. Izvadite čašu. Premažite majonezom i unutrašnjost. Prvo ukrasite grančicama mirođije, a od šargarepe napravite mašnu i stavite na sredinu. Oljuštite tri tanke trake šargarepe i dve prepolovite i spojite trećom trakom. Od belenaca napravite pahulje, kao i od kuvane cvekle. Čeri paradajz i nar poređajte po želji i venac je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom