U nastavku stiže još jedan predlog za slanu tortu. Dva reda slanog patišpanja sa ajvarom, a između pavlaka i šunka. Toliko je mekana da se topi u ustima. Pravićete je često i ovako, a ne samo za svečane prilike

  • Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • malo soli
  • 4 kašike ulja
  • 1 čaša brašna
  • 2 kašike ajvara
  • 350 g pavlake
  • 300 g šunke u listićima
  • prepečeni susam

Priprema:

Jaja umutiti, dodati jogurt, so i ulje, dodati brašno i ajvar pa promešati. Istresti smesu na pleh obložen pek papirom, poravnati i peći u rerni na 200 oko 15-20 minuta. Koru iseći na 2 dela po širini. Staviti koru na tacnu namazati pavlakom, poređati šunku, pa ponovo prekriti pavlakom. Staviti drugu koru, premazati tanko pavlakom i posuti pečenim susamom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE