Musaka je dobro poznato jelo od mesa i krompira,a svaka zemlja ima neki svoj sastojak koji dodaje kako bi poboljšala ukus. Danas vam predlažemo da iznenadite porodicu ukusnim ručkom i da ovo čuveno jelo obogatite jajima na oko i sirom. Ali, nisu samo ove 2 namirnice ono što musaku izdvaja, već i savršena kombinacija drugih začina. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • muškatni oraščić
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 450 g mlevenog mesa (po želji)
  • 1 crni luk
  • ruzmarin
  • 1 kašika paradajz paste 
  • 1 kašičica senfa 
  • čeri paradajz 
  • peršun 
  • 4 jajeta 
  • tvrdi sir 

Priprema: 
Krompir isecite sitno, pa sipajte u veći tiganj koji ste nauljili. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i muskatnim oraščićem. Pržite dok ne dobije zlatnu koricu, pa prebacite u tepsiju koju ste nauljili i ravnomerno rasporedite. Zatim u tiganju propržite mleveno meso i seckani crni luk, pa začinite ruzmarinom. Napravite rupu u sredini i sipajte paradajz pastu i senf, pa promešajte. Sipajte preko krompira. Preko poređajte čeri paradajz isečen na pola, kao i seckani peršun, a onda razbijte četiri jajeta. Rasporedite ih tako da imaju razmak. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE