Musaka je dobro poznato jelo od mesa i krompira,a svaka zemlja ima neki svoj sastojak koji dodaje kako bi poboljšala ukus. Danas vam predlažemo da iznenadite porodicu ukusnim ručkom i da ovo čuveno jelo obogatite jajima na oko i sirom. Ali, nisu samo ove 2 namirnice ono što musaku izdvaja, već i savršena kombinacija drugih začina. Uživajte!
- Sastojci:
- 5 krompira
- muškatni oraščić
- 1 kašičica slatke paprike
- 450 g mlevenog mesa (po želji)
- 1 crni luk
- ruzmarin
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica senfa
- čeri paradajz
- peršun
- 4 jajeta
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir isecite sitno, pa sipajte u veći tiganj koji ste nauljili. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i muskatnim oraščićem. Pržite dok ne dobije zlatnu koricu, pa prebacite u tepsiju koju ste nauljili i ravnomerno rasporedite. Zatim u tiganju propržite mleveno meso i seckani crni luk, pa začinite ruzmarinom. Napravite rupu u sredini i sipajte paradajz pastu i senf, pa promešajte. Sipajte preko krompira. Preko poređajte čeri paradajz isečen na pola, kao i seckani peršun, a onda razbijte četiri jajeta. Rasporedite ih tako da imaju razmak. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta