Kada dođu hladni dani svi se najviše raduju jelima od kiselog kupusa, kao što su sarma ili podvarak. Ali, i od slatkog kupusa možete da napravite jednako ukusan podvarak, pogotovo ako dodate rebarca. Ovaj fantastičan ručak možete da napravite lako, a začini su najbitniji, jer oni daju poseban šmek.Meso se marinira sa lukom u koji ste dodali slatku papriku i origano, kao i pavlaku i senf, a onda se peče sa kupusom koji ste takođe bogato začinili. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 kg svinjski rebaraca
- 4 crna luka
- 1 kašika soli
- 1,5 kašičica bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašika pavlake
- 2 kašičice senfa
- Za kupus:
- 3 kg kupua
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica timijana
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Isečena rebarca stavite u posudu, a u drugoj posudi pomešajte krupnije sečen crni luk, so, biber, slatku papriku, origano, pavlaku i senf. Dobro sjedinite, pa sipajte preko mesa i promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Kupus isecite krupnije, pa posolite i pobiberite, a onda dodajte slatku papriku, bosilja i timijan. Lepo promešajte. Sipajte kupus u nauljenu tepsiju, pa preko poređajte meso. Pokrijte alu foliijom i pecite na 200°C oko 60 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem