Kada dođu hladni dani svi se najviše raduju jelima od kiselog kupusa, kao što su sarma ili podvarak. Ali, i od slatkog kupusa možete da napravite jednako ukusan podvarak, pogotovo ako dodate rebarca. Ovaj fantastičan ručak možete da napravite lako, a začini su najbitniji, jer oni daju poseban šmek.Meso se marinira sa lukom u koji ste dodali slatku papriku i origano, kao i pavlaku i senf, a onda se peče sa kupusom koji ste takođe bogato začinili. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 2 kg svinjski rebaraca 
  • 4 crna luka 
  • 1 kašika soli 
  • 1,5 kašičica bibera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašika pavlake 
  • 2 kašičice senfa 
  • Za kupus: 
  • 3 kg kupua 
  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1,5 kašičica soli 
  • 1 kašičica bibera 

Priprema:
Isečena rebarca stavite u posudu, a u drugoj posudi pomešajte krupnije sečen crni luk, so, biber, slatku papriku, origano, pavlaku i senf. Dobro sjedinite, pa sipajte preko mesa i promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Kupus isecite krupnije, pa posolite i pobiberite, a onda dodajte slatku papriku, bosilja i timijan. Lepo promešajte. Sipajte kupus u nauljenu tepsiju, pa preko poređajte meso. Pokrijte alu foliijom i pecite na 200°C oko 60 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE