Ćufte od mlevenog mesa su popularno jelo, a svaka zemlja ima svoj način na koji ih pravi. Predlažemo vam da ih napravite drugačije nego do sada, a za to će vam biti potrebni patlidžan i pasulj. Ne samo da se prave od ukusnih sastojaka, one se na kraju pohuju što ih čini još lepšim. Ovo je odličan predlog za ručak ili kada vam se najave gosti, a najbolje je da ih poslužite sa sosom od jogurta.

  • Sastojci:
  • 1 patlidžan
  • 450 g pasulja iz konzerve 
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • prezle po ukusu
  • peršun
  • slatka paprika 
  • 2 jajeta
  • Za sos:
  • 200 ml jogurta 
  • 1 kašika majoneza 
  • 1 mali crni luk 
  • 4 čeri paradajza 
  • slatka paprika 

Priprema:
Isecite patlidžan na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja. U posudi pomešajte pasulj koji ste procedili sa proprženim patlidžanom, secaknim crnim i belim lukom, peršunom, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dobro izblendirajte, pa dodajte prezle, a onda sjedinite sve. U jednoj posudi umutite jaja, a u drugu sipajte prezle. Oblikujte ćufte, pa uvaljajte u jaja, a zatim i u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se ocede. Zatim napravite sos, tako što ćete pomešati jogurt, majonez, seckani crni luk i čeri paradajz, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite. Služite zajedno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE