Ideja za ručak nikad dosta, a ako želite bogato jelo koje se lako sprema onda je naš predlog svinjski vrat iz rerne. Uzmite veći komad mesa, premažite začinima, pa onda lagano pecite nekih 2 sata. Bolje pečenje niste jeli skoro, a uložićete minimalno truda. Nema čekanja ni da odstoji u marinari, a pasta sos daje lepu glazuru. Možete da poslužite sa pečenim krompirom

  • Sastojci:
  • 2-3 kg svinjskog vrata 
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • 3 čena belog luka 
  • ruzmarin
  • pasta sos od paradajza 

Priprema:
Posolite i pobiberite meso, pa lepo utrljajte. Okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Tako uradite i sa pasta sosom od paradajza. Lepo utrljajte sa obe strane. Stavite u tepsiju koju ste obložili alu folijom, prelijte maslinovim uljem, pa preko stavite cele čenove belog luka i ruzmarin. Pokrijte alu folijom i lepo ušuškajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE