Sveti Jovan se približava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša slavska trpeza. Prošao je post, pa umesto ribe glavna zvezda svake proslave je pečenje. Predlažemo da napravite ukusno pečenje od svinjskog buta, a sve što je potrebno, sem mesa, jesu sastojci za marinadu. Priprema nimalo nije komplikovana, a jedino što je proces malo duži.
- Sastojci:
- 1,3 kg svinjskog buta
- 4 kašike soja soa
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika meda
Priprema:
Meso na par mesta "probušite" nožem, pa ga stavite u neku posudu. Pomešajte soja sos, korijander, slatku papriku, biber, senf i med. Dobro sjedinite i prelijte preko mesa. Zatim dobro rukama utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 12-24 sata. Pek papir zgužvajte, pa umočite u vodu, ocedite i umotajte meso u njega. Stavite u tepsiju i pecite na 160°C oko sat i po vremena. Izvadite iz pek papira i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem