Sveti Jovan se približava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša slavska trpeza. Prošao je post, pa umesto ribe glavna zvezda svake proslave je pečenje. Predlažemo da napravite ukusno pečenje od svinjskog buta, a sve što je potrebno, sem mesa, jesu sastojci za marinadu. Priprema nimalo nije komplikovana, a jedino što je proces malo duži. 

  • Sastojci:
  • 1,3 kg svinjskog buta 
  • 4 kašike soja soa 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica senfa 
  • 1 kašika meda 

Priprema:
Meso na par mesta "probušite" nožem, pa ga stavite u neku posudu. Pomešajte soja sos, korijander, slatku papriku, biber, senf i med. Dobro sjedinite i prelijte preko mesa. Zatim dobro rukama utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 12-24 sata. Pek papir zgužvajte, pa umočite u vodu, ocedite i umotajte meso u njega. Stavite u tepsiju i pecite na 160°C oko sat i po vremena. Izvadite iz pek papira i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE