Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVNO PEČENJE ZA SVE PRILIKE: Svinjski but u savršenoj kombinaciji začina - od slatkih do kiselih, a toliko mek

Ovako pripremljeno pečenje će se svima dopasti.

 Pečenje od svinjskog buta Izvor: Printscreen/YT/Favorite recipes

Sveti Jovan se približava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša slavska trpeza. Prošao je post, pa umesto ribe glavna zvezda svake proslave je pečenje. Predlažemo da napravite ukusno pečenje od svinjskog buta, a sve što je potrebno, sem mesa, jesu sastojci za marinadu. Priprema nimalo nije komplikovana, a jedino što je proces malo duži. 

  • Sastojci:
  • 1,3 kg svinjskog buta 
  • 4 kašike soja soa 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica senfa 
  • 1 kašika meda 

Priprema:
Meso na par mesta "probušite" nožem, pa ga stavite u neku posudu. Pomešajte soja sos, korijander, slatku papriku, biber, senf i med. Dobro sjedinite i prelijte preko mesa. Zatim dobro rukama utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 12-24 sata. Pek papir zgužvajte, pa umočite u vodu, ocedite i umotajte meso u njega. Stavite u tepsiju i pecite na 160°C oko sat i po vremena. Izvadite iz pek papira i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Za sv. Jovana se posti!

Владан

Свети Јован пада на петак...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti