Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano. Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti. Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 1/3 kašičice suvog đumbira
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašike susama
- 1/2 kašičice italijanskog začina
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- malo biber
- 1 kašika brašna
- prezle
Priprema:
Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem