Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano. Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti. Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.

  • Sastojci:
  • 400 g pilećeg filea 
  • 1/3 kašičice suvog đumbira 
  • 1/2 kašičice dimljene paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1/2 kašike susama 
  • 1/2 kašičice italijanskog začina 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica soli 
  • malo biber
  • 1 kašika brašna 
  • prezle

Priprema:
Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE