Ćufte u paradajz sosu su mnogima omiljeni obrok. Ali da li znate da ćufte ne moraju uvek biti od mesa. Možete ih jednostavno napraviti i od povrća, a konkretno sa patlidžanom. Recept vam donosimo u nastavku, probajte sigurno će vam se dopasti.
- Sastojci:
- 1 patlidžan
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- 2 grančice bosiljka
- 60 g prezli
- 6 kockica mocarele ili kačkavalja
- 1 šolja paradajz sosa
Priprema:
Patlidžan iseći na kockice. Prebacite kockice patlidžana u veliki tiganj sa maslinovim uljem i celim čena belog luka, posolite i dinstajte10 minuta. Kada se kockice patlidžana ohlade, pomešati ih sa jajetom, 1 seckanom grančicom bosiljka, prezllama i parmezanom. Uzmite malo mešavine patlidžana i poravnajte je na dlanu. Stavite kocku mocarele i na vrh dodajte još mešavine patlidžana. Uverite se da potpuno prekrijete sir, a zatim urolajte smesu u kuglu. Krčkajte kuglice od patlidžana na srednjoj vatri sa malo maslinovog ulja, 5-6 minuta ili dok ne porumene.
U međuvremenu skuvajte zajedno 1 grančicu bosiljka, 1 čen belog luka i paradajz sos 10 minuta na laganoj vatri. Uklonite bosiljak i beli luk i poslužite malo sosa na svaku ćufticu patlidžana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus