Ćufte u paradajz sosu su mnogima omiljeni obrok. Ali da li znate da ćufte ne moraju uvek biti od mesa. Možete ih jednostavno napraviti i od povrća, a konkretno sa patlidžanom. Recept vam donosimo u nastavku, probajte sigurno će vam se dopasti.

  • Sastojci:
  • 1 patlidžan
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 50 g parmezana
  • 2 grančice bosiljka
  • 60 g prezli
  • 6 kockica mocarele ili kačkavalja
  • 1 šolja paradajz sosa

Priprema:

Patlidžan iseći na kockice. Prebacite kockice patlidžana u veliki tiganj sa maslinovim uljem i celim čena belog luka, posolite i dinstajte10 minuta. Kada se kockice patlidžana ohlade, pomešati ih sa jajetom, 1 seckanom grančicom bosiljka, prezllama i parmezanom. Uzmite malo mešavine patlidžana i poravnajte je na dlanu. Stavite kocku mocarele i na vrh dodajte još mešavine patlidžana. Uverite se da potpuno prekrijete sir, a zatim urolajte smesu u kuglu. Krčkajte kuglice od patlidžana na srednjoj vatri sa malo maslinovog ulja, 5-6 minuta ili dok ne porumene.
U međuvremenu skuvajte zajedno 1 grančicu bosiljka, 1 čen belog luka i paradajz sos 10 minuta na laganoj vatri. Uklonite bosiljak i beli luk i poslužite malo sosa na svaku ćufticu patlidžana.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE