Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Praktičan način uvijanja koji je oduševio domaćice širom sveta

Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite sarme na još brži način.

 Sarma recept.jpg Izvor: Printscreen/Instagram/healthfitnessguide_

Sarma je tradicionalno jelo, koje se uglavnom pravi od kiselog kupusa, mlevenog mesa i pirinča tako što se meso i pirinač uviju u jedan list kupusa. U pojedinim krajevima Srbije sarma se uvija u lišće vinove loze, a nadev se pravi od pirinča proprženog na luku. Na ovakav način se spremaju za vreme posta. Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima. Isprobajte još brži i praktičniji način uvijanja uz pomoć šolje.

  • Sastojci:
  • 1 glavica kupusa
  • 1 čaša mleka
  • Vruća voda
  • Za fil:
  • 2 šolje pirinča
  • 300 g mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike paradajz paste
  • so, peršun
  • 2 čaše vode
  • Za sos:
  • 1 kašika putera
  • 1 paprika 
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 2 čena belog luka
  • so
  • 3 čaše vode

Priprema:

Glavici kupusa odstranite koren,stavite u šerpu sa vodom i u tu rupu sipajte mleko. Kuvajte dok ne omekša. Za to vreme pripremite sos tako što ćete u tiganju propržiti luk i mleveno meso, dodajte potop pirinač i sipajte vodu. Kada se pirinač skuva začinite i dodajte paradajz pastu. Ostavite da se malo prohladi. Gotovom kupusu odstranite listove. uzmite list kupusa, stavite u veliku šolju tako da malo viri sa rubova. Stavite kašiku-dve fila zavisno od veličine lista. Poklopite delovima listova koji vire preko šolje. Okrenite napako i istresite u vatrostalnu posudu. Tako uradite sa preostalim filom i kupusom. Napravite sos: Papriku, paradajz i šargarepu iseckajte i stavite u šerpu. malo propržite na puteru papPrelijte vodom, dodajte beli luk i kuvajte dok ne omekša. Na kraju izblendajte štapnim mikserom, posolite i prelijte preko paprika. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.

Pogledajte

00:19
Recept za sarme
Izvor: Instagram/healthfitnessguide_
Izvor: Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bole

Kakva budalastina. Puter, paradajz, svez kupus, sargarepa.. kakve ovo veze ima sa sarmom.O nacinu zavijanja necu ni komentarisati. Skrnavljenje.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti