Mekike, pored uštipaka i krofni spadaju među omiljene doručke koje su nam uglavnom pravile bake kada smo bili mali. Prave se od svega par sastojaka i domaćice ih uglavnom imaju u kući, tako da u bilo koje doba dana mogu da ih naprave. Možete ih jesti sa sirom ili sa džemom, jer je testo univerzalno.
- Sastojci:
- 2 šolje jogurta
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- brašna toliko da testo bude mekše
- ulje za prženje
Priprema:
U činiji pomešajte jogurt, jaja, so, prašak za pecivo i dodavati brašno dok se ne napravi mekano testo Ostaviti ga da stoji 10-15 min., toliko dok vam se ugreje ulje. Rastanjiti testo na 1cm debljine, seći ga na pravougaone oblike i peći u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus