Mekike, pored uštipaka i krofni spadaju među omiljene doručke koje su nam uglavnom pravile bake kada smo bili mali. Prave se od svega par sastojaka i domaćice ih uglavnom imaju u kući, tako da u bilo koje doba dana mogu da ih naprave. Možete ih jesti sa sirom ili sa džemom, jer je testo univerzalno.

  • Sastojci:
  • 2 šolje jogurta
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli
  • brašna toliko da testo bude mekše
  • ulje za prženje

Priprema:

U činiji pomešajte jogurt, jaja, so, prašak za pecivo i dodavati brašno dok se ne napravi mekano testo Ostaviti ga da stoji 10-15 min., toliko dok vam se ugreje ulje. Rastanjiti testo na 1cm debljine, seći ga na pravougaone oblike i peći u zagrejanom ulju.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE