Možda niste znali, ali ovo ukusno povrće krije pravu riznicu lekovitih sastojaka. Mnoga istraživanja su potvrdila da redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti. Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam. Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.
- Sastojci:
- 700-800 g graška
- 600-700 g junetine
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 čen belog luka
- so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno
- malo paradajz sosa
- svinjska mast ili ulje
Priprema:
Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte. sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada. Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom. Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša. Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem