Kada nemate ideju šta biste doručkovali isprobajte ovaj recept. Napravite pitu sa povrćem, prelijte je jajima i pavlakom i zapecite. Toliko je jednostavno da će svako umeti da je napravi, a od ove količine će se cela porodica najesti. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
- Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 200 g čeri paradajza
- 1 tikvica
- 4 jajeta
- 70 g feta sira
- 70 g kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
U činiji umutite jaja, pavlaku za kuvanje i so. U to dodajte rendani kačkavalj i izdrobljen feta sir. Na maslinovom ulju propržite seckan crni luk i šargarepu. Potom dodajte i seckanu tikvicu i brokoli. posolite i pobiberite pa dinstajte dok malo ne omekša. Na kraju ubacite čeri paradajz presečen na pola i prelijte smesom od jaja i sira. Promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom