Kada nemate ideju šta biste doručkovali isprobajte ovaj recept. Napravite pitu sa povrćem, prelijte je jajima i pavlakom i zapecite. Toliko je jednostavno da će svako umeti da je napravi, a od ove količine će se cela porodica najesti. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

  • Sastojci:
  • 1 brokoli
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 200 g čeri paradajza
  • 1 tikvica
  • 4 jajeta
  • 70 g feta sira
  • 70 g kačkavalja
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

U činiji umutite jaja, pavlaku za kuvanje i so. U to dodajte rendani kačkavalj i izdrobljen feta sir. Na maslinovom ulju propržite seckan crni luk i šargarepu. Potom dodajte i seckanu tikvicu i brokoli. posolite i pobiberite pa dinstajte dok malo ne omekša. Na kraju ubacite čeri paradajz presečen na pola i prelijte smesom od jaja i sira. Promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na pola sata na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE