Kada nemate ideju šta biste doručkovali isprobajte ovaj recept. Napravite pitu sa povrćem, prelijte je jajima i pavlakom i zapecite. Toliko je jednostavno da će svako umeti da je napravi, a od ove količine će se cela porodica najesti. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
- Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 200 g čeri paradajza
- 1 tikvica
- 4 jajeta
- 70 g feta sira
- 70 g kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
U činiji umutite jaja, pavlaku za kuvanje i so. U to dodajte rendani kačkavalj i izdrobljen feta sir. Na maslinovom ulju propržite seckan crni luk i šargarepu. Potom dodajte i seckanu tikvicu i brokoli. posolite i pobiberite pa dinstajte dok malo ne omekša. Na kraju ubacite čeri paradajz presečen na pola i prelijte smesom od jaja i sira. Promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus