Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KISELI KUPUS SA SLANINOM: Što ga duže dinstate biće ukusniji, a sprema se jako lako

Autor Aleksandra Ljubičić

Ukusno jelo od kiselog kupusa.

 Kiseli kupus recept1820941280.jpg Izvor: Shutterstock

Kiseli kupus je specifičan zimski proizvod od kog se mogu praviti različita jela poput podvarka i sarmi, ali se može jesti i kao salata. U nastavku pročitajte recept za kiseli kupus sa slaninom koji neodoljivo podseća na podvarak. Pravi se veoma jednostavno, pa ga mogu spremiti i manje iskusne domaćice.

  • Sastojci:
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa
  • 200 g slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • svinjska mast
  • 1-2 lovorova lista
  • biber

Priprema:

Crni luk isecite na sitno, slaninu takođe, pa zajedno propržite na masti. Zatim dodajte seckan kiseli kupus, malo dinstajte, pa nalijte malo vodom. Dodajte lovorov list i seckan beli luk. Pobiberite. Krčkajte dok kupus ne omekša, dolivajući vodu po potrebi. Jelo je gotovo kad sva voda ispari i kupus se dobro uprži.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti