Kiseli kupus je specifičan zimski proizvod od kog se mogu praviti različita jela poput podvarka i sarmi, ali se može jesti i kao salata. U nastavku pročitajte recept za kiseli kupus sa slaninom koji neodoljivo podseća na podvarak. Pravi se veoma jednostavno, pa ga mogu spremiti i manje iskusne domaćice.

  • Sastojci:
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa
  • 200 g slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • svinjska mast
  • 1-2 lovorova lista
  • biber

Priprema:

Crni luk isecite na sitno, slaninu takođe, pa zajedno propržite na masti. Zatim dodajte seckan kiseli kupus, malo dinstajte, pa nalijte malo vodom. Dodajte lovorov list i seckan beli luk. Pobiberite. Krčkajte dok kupus ne omekša, dolivajući vodu po potrebi. Jelo je gotovo kad sva voda ispari i kupus se dobro uprži.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE