Zima ne može da se zamisli bez 3 jela, a to su pasulj, sarma i podvarak. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni rusku salatu koja je neizbežna na slavama i kada su praznici. Postoje domaćice koje same kislele kupus i one u svakom trenutku mogu da obraduju ukućane ukusnim jelima. Ako nemate uslova ili vremena da kiselite kupus možete to uraditi i za samo 2 dana, ali možete da kupite i u prodavnici. Podvarak je lako napraviti, a kako bi bio što ukusniji obavezno dodajte i belo vino. Ono se preporučuje i kada se pravi sarma. Ako želite pred kraj pečenja možete da dodate proprženo meso, kobasice...
- Sastojci:
- 500 g kupusa ribanca
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 kašika šećera
- malo kima
- malo belog vina
- 2 lovorova lista
- 1 kašičice slatke paprike
- biber u zrnu
- malo pirinča
Priprema:
Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Promešajte. Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem