Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI PODVARAK: U omiljeno srpsko jelo dodajte iznenađujući sastojak - biće lepše

Autor Sanja Belinić

Ovo je jednostavan recept za podvarak, a za bolji ukus dodajte i tajni sastojak.

 Kako se pravi podvarak Izvor: Shutterstock

Zima ne može da se zamisli bez 3 jela, a to su pasulj, sarma i podvarak. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni rusku salatu koja je neizbežna na slavama i kada su praznici. Postoje domaćice koje same kislele kupus i one u svakom trenutku mogu da obraduju ukućane ukusnim jelima. Ako nemate uslova ili vremena da kiselite kupus možete to uraditi i za samo 2 dana, ali možete da kupite i u prodavnici. Podvarak je lako napraviti, a kako bi bio što ukusniji obavezno dodajte i belo vino. Ono se preporučuje i kada se pravi sarma. Ako želite pred kraj pečenja možete da dodate proprženo meso, kobasice...

  • Sastojci: 
  • 500 g kupusa ribanca 
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 1 kašika šećera 
  • malo kima 
  • malo belog vina 
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičice slatke paprike 
  • biber u zrnu 
  • malo pirinča

Priprema:
Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Promešajte. Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti