Musaka je jelo od krompira i mlevenog mesa koje je često viđen gost na srpskoj trpezi. Ali postoje i različite varijacije ovog jela koje su takođe veoma ukusne, a jedna od takvih je i lažna musaka sa bundevom. Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ukusan specijalitet koji će oduševiti sve koji ga probaju.
- Sastojci:
- 1kg bundeve
- brašno
- slanina ili pančeta
- maslinovo ulje
- parmezan
- kačkavalaj ili mocarela
- so, biber
- prezle
Priprema:
Bundevu očistite od semenki, skinite kožicu i isecite je nožem na tanke kriške (maksimalno 5 mm). Lagano ih pobrašnite. Pleh premažite sa malo ulja, stavite sloj bundeve, pospite parmezanom, poređajte slaninu, mocarelu, malo ulja i prstohvat soli. Nastavite na ovaj način dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa kriškama bundeve, solju, biberom, prezlama i parmezanom i prelijte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem