Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAŽNA MUSAKA SA BUNDEVOM: Sočna i bez preliva, a priprema nikad lakša (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite malo drugačiju musaku.

 lažna musaka sa bundevom.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Musaka je jelo od krompira i mlevenog mesa koje je često viđen gost na srpskoj trpezi. Ali postoje i različite varijacije ovog jela koje su takođe veoma ukusne, a jedna od takvih je i lažna musaka sa bundevom. Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ukusan specijalitet koji će oduševiti sve koji ga probaju.

  • Sastojci:
  • 1kg bundeve
  • brašno
  • slanina ili pančeta
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • kačkavalaj ili mocarela
  • so, biber
  • prezle 

Priprema:

Bundevu očistite od semenki, skinite kožicu i isecite je nožem na tanke kriške (maksimalno 5 mm). Lagano ih pobrašnite. Pleh premažite sa malo ulja, stavite sloj bundeve, pospite parmezanom, poređajte slaninu, mocarelu, malo ulja i prstohvat soli. Nastavite na ovaj način dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa kriškama bundeve, solju, biberom, prezlama i parmezanom i prelijte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite.

Pogledajte

00:58
Lažna musaka sa bundevom
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti