Musaka je jelo od krompira i mlevenog mesa koje je često viđen gost na srpskoj trpezi. Ali postoje i različite varijacije ovog jela koje su takođe veoma ukusne, a jedna od takvih je i lažna musaka sa bundevom. Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ukusan specijalitet koji će oduševiti sve koji ga probaju.
- Sastojci:
- 1kg bundeve
- brašno
- slanina ili pančeta
- maslinovo ulje
- parmezan
- kačkavalaj ili mocarela
- so, biber
- prezle
Priprema:
Bundevu očistite od semenki, skinite kožicu i isecite je nožem na tanke kriške (maksimalno 5 mm). Lagano ih pobrašnite. Pleh premažite sa malo ulja, stavite sloj bundeve, pospite parmezanom, poređajte slaninu, mocarelu, malo ulja i prstohvat soli. Nastavite na ovaj način dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa kriškama bundeve, solju, biberom, prezlama i parmezanom i prelijte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima