Musaka je jelo od krompira i mlevenog mesa koje je često viđen gost na srpskoj trpezi. Ali postoje i različite varijacije ovog jela koje su takođe veoma ukusne, a jedna od takvih je i lažna musaka sa bundevom. Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ukusan specijalitet koji će oduševiti sve koji ga probaju.
- Sastojci:
- 1kg bundeve
- brašno
- slanina ili pančeta
- maslinovo ulje
- parmezan
- kačkavalaj ili mocarela
- so, biber
- prezle
Priprema:
Bundevu očistite od semenki, skinite kožicu i isecite je nožem na tanke kriške (maksimalno 5 mm). Lagano ih pobrašnite. Pleh premažite sa malo ulja, stavite sloj bundeve, pospite parmezanom, poređajte slaninu, mocarelu, malo ulja i prstohvat soli. Nastavite na ovaj način dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa kriškama bundeve, solju, biberom, prezlama i parmezanom i prelijte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus