Musaka je jelo od krompira i mlevenog mesa koje je često viđen gost na srpskoj trpezi. Ali postoje i različite varijacije ovog jela koje su takođe veoma ukusne, a jedna od takvih je i lažna musaka sa bundevom. Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ukusan specijalitet koji će oduševiti sve koji ga probaju.

  • Sastojci:
  • 1kg bundeve
  • brašno
  • slanina ili pančeta
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • kačkavalaj ili mocarela
  • so, biber
  • prezle 

Priprema:

Bundevu očistite od semenki, skinite kožicu i isecite je nožem na tanke kriške (maksimalno 5 mm). Lagano ih pobrašnite. Pleh premažite sa malo ulja, stavite sloj bundeve, pospite parmezanom, poređajte slaninu, mocarelu, malo ulja i prstohvat soli. Nastavite na ovaj način dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa kriškama bundeve, solju, biberom, prezlama i parmezanom i prelijte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite.

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE