Ukoliko ste u potrazi za nekim novim receptom za meso, ne tražite više. Ovaj recept za svinjske kotlete sa medom i belim lukom je tako jednostavan da nećete verovati kada bude gotov! Nema potrebe za mariniranjem, ovaj recept je neverovatno brz i ukusan. Najbolji deo su hrskave i karamelizovane ivice! Svinjski kotleti u sosu od meda i belog luka, biće na vašem stolu za samo 15 minuta.
- Sastojci:
- 4 svinjska kotleta sa kostima ili bez
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
- 6 čenova belog luka
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje vode (ili pilećeg bujona)
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
Začinite kotlete solju, biberom i belim lukom u prahu neposredno pre kuvanja. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kotlete sa obe strane dok ne postanu zlatne boje (oko 4-5 minuta sa svake strane). Prebacite na tanjir. Smanjite toplotu ringle. Otopite puter u istom tiganju, dodajte izgnječen beli luk i dinstajte ga dok ne zamiriše. Dodajte med, bujon i sirće. Povećajte toplotu na srednje jaku i nastavite da krčkate dok se sos ne smanji i malo zgusne, uz povremeno mešanje. Vratite svinjetinu u tiganj, obilno prelijte sosom i pržite par minuta. Ukrasite peršunom i poslužite uz pirinač, krompir ili salatu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus