Omlet je jelo od jaja i mleka, prženo na maslacu ili ulju. Obično se sprema sa seckanom šunkom, sirom, pečurkama, povrćem. Da bi se dobila prava tekstura, cela jaja ili belance se mute sa malo mleka ili vode, da bi se dobili mehurići. Upravo ti mehurići daju omletu njegovu teksturu. Omlet se peče na jednoj strani i ne okreće se kod pečenja. Isprobajte recept za omlet iz rerne sa brokolijem i pečurkama.

  • Sastojci:
  • 300 g brokolija
  • 200 g šampinjona
  • ulje
  • puter
  • 5 jaja
  • so, biber
  • 100 g kačkavalja
  • 120 ml mleka

Priprema:

Brokoli odvojite na cvetove i ubacite na minut u ključalu slanu vodu. Pečurke propržite na puteru i ulju pa ih stavite na dno vatrostalne posude. Preko poređajte brokoli. U činiji umutite jaja sa mlekom. Posolite i pobiberite. Prelijte preko brokolija, a odozo narendajte sir. Pecite 30 minuta na 180°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE