Omlet je jelo od jaja i mleka, prženo na maslacu ili ulju. Obično se sprema sa seckanom šunkom, sirom, pečurkama, povrćem. Da bi se dobila prava tekstura, cela jaja ili belance se mute sa malo mleka ili vode, da bi se dobili mehurići. Upravo ti mehurići daju omletu njegovu teksturu. Omlet se peče na jednoj strani i ne okreće se kod pečenja. Isprobajte recept za omlet iz rerne sa brokolijem i pečurkama.
- Sastojci:
- 300 g brokolija
- 200 g šampinjona
- ulje
- puter
- 5 jaja
- so, biber
- 100 g kačkavalja
- 120 ml mleka
Priprema:
Brokoli odvojite na cvetove i ubacite na minut u ključalu slanu vodu. Pečurke propržite na puteru i ulju pa ih stavite na dno vatrostalne posude. Preko poređajte brokoli. U činiji umutite jaja sa mlekom. Posolite i pobiberite. Prelijte preko brokolija, a odozo narendajte sir. Pecite 30 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus