Pečeno pile sa krompirićima spada u klasike nedeljnog ručka, a često se pravi i kada nam dolaze gosti. Jelo je tako jednostavno, a opet svečano i efektno. U nastavku vam otkrivamo tajnu najsočnijeg pilećeg mesa i najhrskavije kožice koja se lepi za prste. Sve što vam je potrebno jeste jedna limenka piva i sos za roštilj. Zahvaljujući njima meso će biti sočno, a korica hrskava. Svi će vam tražiti recept kada probaju.
- Sastojci:
- 1 celo pile
- 5 krompira
- 330 ml piva
- 150 g sosa za roštilj
- 30 g maslaca
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica crvene paprike
- maslinovo ulje
- origano
Priprema:
Puter, koji treba da bude mekan, pomešamo sa kuhinjskom solju, biberom, crvenom paprikom i timijanom. Dobro promešajte da dobijete pastu. Nanesite ovu pastu na pile i dobro utrljajte spoljašnju stranu. Pile stavite na sredinu pleha, stavljajući ga da sedi na konzervi piva koju prethodno otvorimo. Krompir iseći, začiniti sa prstohvatom soli, crnog bibera, crvene paprike i prstohvatom origana, dodati 20 ml maslinovog ulja. Sipajte krompir u pleh oko pileta. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220° C 55 minuta. Zatim izvadimo pleh, skinemo foliju i premažemo pilet roštilj sosom. Pecite još 10 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus