Isprobajte recept za ukusan i jednostavan obrok od pirinča i mesa iz rerne. Ovaj pilav sa junetinom se krčka u jednoj posudi, nema potrebe da kuvate prethodno pirinač, a on će biti sočan jer će upiti saft od mesa. Ručak spreman očas posla, a pun je proteina. Cela porodica če biti oduševljena. Evo kako se pravi.
Sastojci:
- 300 g junetine
- mast ili ulje
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 250 g pirinča
- 500 ml tople vode
- so, biber
- 6 čenova belog luka
Priprema:
Meso isecite na kockice i ispržite u tiganju. Izvadite ga na tanjir. Šargarepu i luk isecite pa propržite u istom tiganju. u vatrostalnu posudu stavite na dno meso, začinite, potom povrće i na kraju pirinač. Sve zalijte vodom. Očišćene čenove belog luka utisnite u pirinač. Peći na 200°C 15 minuta, zatim promešati i peći na 200°C još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom